Back to Tips by locals

A tip from Rik: Love my Curry

Voor Rik is het een vast onderdeel van zijn tour langs de slimste plekken van Eindhoven: de High Tech Campus. Meer dan 140 innovatieve bedrijven zitten hier, die regelmatig het nieuws halen (bijvoorbeeld met een nieuw systeem voor autodelen of een slimme slip tegen incontinentie). Minder bekend is dat je op de Campus ook heerlijk kunt eten. Niet onbelangrijk, want op een lege maag is het lastig innoveren. Vandaag daarom een culinaire tip van onze stadsgids: een Indiaas maaltje bij Love my Curry.

De slimste vierkante kilometer van Europa

Eerst nog even over die High Tech Campus, want alleen dat is eigenlijk al een bezoekje waard. Een verzameling indrukwekkende gebouwen temidden van het groen, aan de rand van Eindhoven. Het gebied wordt ook wel de slimste vierkante kilometer van Europa genoemd, gezien het aantal patenten dat hier dagelijks wordt geproduceerd. In het midden van dit alles vind je de Strip. Een lange straat met restaurants en koffietentjes. Het is een plek die met zorg ontworpen is, vertelt Rik. En die het einde betekende van de individuele bedrijfskantines in de gebouwen. Iedereen loopt rond lunchtijd naar de Strip.

High Tech Campus
High Tech Campus

De wens voor een Indiaas restaurant

De High Tech Campus was ooit het domein van het Natlab, de roemrijke, Nederlandse onderzoeksafdeling van Philips. Begin deze eeuw werd het terrein ook opengesteld voor andere bedrijven. Inmiddels huisvest hier een eclectisch gezelschap van startups, scale-ups en grote corporates. Allen gericht op high tech innovaties. De engineers, software developers en designers van die bedrijven komen inmiddels van over de hele wereld. En dat zie je terug in de eettentjes. Om de horeca wensen te meten onder de medewerkers werd zelfs een enquête gehouden. Indiaas stond met stip op één, en zo geschiedde.

Love my Curry

Love my Curry, dat inmiddels al weer een paar jaar open is, is inderdaad een klein stukje India in Eindhoven. Op de Strip vind je daarnaast verschillende andere tentjes, zoals een Starbucks en een Subway, maar ook de Colour Kitchen waar het goed lunchen is met een glaasje wijn. De Strip is trouwens gewoon vrij toegankelijk, je hoeft dus niet op de Campus te werken om hier een lekkere curry te gaan eten!


About the host Rik Verhalle
Rik studied architecture and is a city guide in Eindhoven. Every month he shares a tip.​